Hristos a înviat!

 

update Aprilie  2019- vreme ploioasă

Un mic clip aduce la viață acea zi.

Am păstrat frumosul obicei de a sărbătorii pe stradă ceea ce noi românii cred că ar trebuii să serbăm cutoată ființa: Sărbătoarea Paștelor

IMG_7856

Am serbat exersând meseria noastră- am desenat. Sărbătoare în haine de lucru , totuși Domnul nostru a sărbătorit pătimind pentru noi… suferind: batjocuri, lovituri, o  moarte pe Cruce, defăimarea publică a Bunului și Sfântului Său Nume, în numele Dragostei Divine.  Acum, prin aceasta jertfă noi putem zâmbi plini de bucuria Duhului Sfânt. Sărbătoarea aceasta aduce ân prezent dovezi pământești ce atestă iubirea ce ne-o poartă și ne-o dăruiește Tatăl Nostru Ceresc manifestată în trup prin Fiul.  Binecuvântarea primirii Duhului Sfănt, serbam din nou la Sărbătoarea coborârii Duhului Sfânt, Cinzecimea.

Am avut timp pentru un singur desen care a trebuit pregătit in mod special

cu un șablon , și creta deasemeni a trecut printr-un proces special- am transformat-o în decursul a trei zile de lucru în echipă în praf, apoi în pastă și în final a luat forma unui lichid colorat.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Am început prin rugăciune apoi planificări apoi aprobări oficiale, da oficiale pentru că se pare că desenul cu cretă pe astfalt are nevoie de aprobare și deasemenea de spălare, apoi stâns echipa de ajutoare fără de care nu puteam  realiza acest maraton ( adică desen pe fugă).

Am desenat Mâinile Mântuitorului nostru care și astăzi ne arată dragoste prin faptul că atunci când îi cerem ajutorul în rugăciune, ne răspunde,  și ne ridică dim mocirla în care poate fără să realizăm ne-am scufundat.

IMG_7947

Cred că această mărturie este în sufletul, mintea și cugetul fiecărui creștin. Frumos este că toți suntem iubiți de Dumnezeu, și atunci chiar dacă încă nu am experimentat personal realitatea iubirii Dumnezeul Nostru sau grija Sa pentru noi exprimată atăt de frumos în rugăciunea Tatăl Nostru, avem șansa până în ultima clipă să o experimentăm.

Asta imi aminteste de parabola spusă de Măntuitorul nostru pe când se afla pe pămât se numește ”fiul risipitor”

Au fost oameni care ne-au spus surprinși că nu le vine să creadă urechilor că asta se întâmplă la Sibiu unde sunt atât de multe vestigii ale creștinătății.

Sâmbăta se anunța o zi ploioasă. Dar aprobarea nostră din partea comisiei de la primărie a fost doar pentru Sâmbătă. Prin ceva circumstanțe mai confuze care au dus la a se face greșeli pe foaia de cerere ( greșala a fost că în loc de 3 zile cererea s-a făcut pe o zi) s-a adăugat și cererea surpriză a reprezentantului comisiei ca desenul să fie spălat imediat ce ziua s-a terminat adică imediat ce am terminat de desenat, Sâmbătă la ora 22 mai precis. Am fost chiar eu acolo și am încercat să sugerez ideea că e doar cretă și evident că o va spăla ploaia. Însă nu am avut succes, așa că cu o parte mică din echipă am pătimit și noi puțin de seara Invierii spălînd trotuarul care oricum ar fi fost si urmau a fi spălate de ploaie.

Ploaia nu s-a lăsat așteptată și a venit chiar înainte de terminare așa că ultimile linii de cretă au fost desenate cu umbrela.

 

IMG_7939

Trecătorii spontan deveneau spectatorii noștri și ne încurajeau, doar că pe ploaie mai toată lumea circulă cu mașina.

Din păcate cei care ne-au văzut începînd desenul nu au mai văzut desenul terminat…unii au mărturisit câteva zile dupa eveniment…

de ce oare să ne rușinăm de desene care sunt morale și frumoase și de ce oare a fost cerea aceasta să fie spălat ca și cum ar fi ceva ce nu trebuie să rămână când toată lumea în românia știe că, Creștinismul e ceva legal și Sărbătoarea cu mesajul acesta se sărbătorește 3 zile cu liber de la Stat..oare nu era normal să vă ceară să îl ștergeți după aceste trei zile, uite era o operă de artă la care ați muncit în condiții grele….

 

IMG_7940

 

 

Este o zi cu soare, cu puțini nori la orizont, iar noi ne umplem pieptul cu aerul curat al lunii aprilie, care umple orașul Sibiu. Suntem motivați de energia pe care o avem fiind împreună , dar și de prezența Lui.

Astăzi vrem să sărbătorim Învierea Domnului Isus Cristos în cel mai creativ mod, așa cum El a restaurat și a readus la viață întreaga creație prin moartea și Învierea Lui. Puterea creației este cel mai bine observată în artă, de aceea am ales să celebrăm mulțumirea și viața pe care o avem in El,  prin lucrări creative realizate în cretă pe asfalturile orașului.  13082494_10156738731805386_1449551964716040542_n

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

IMG_0680

 

%d bloggers like this: