Școala de vară

 

copiii sunt viitorul 

This slideshow requires JavaScript.

2016

Școala de vară în acest an a funcționat în parteneriat cu:

  •  asociația creștină TLJM din satul Hosman (ei au fost și gazdele noastre)
  •  voluntari și profesori de vacanță (absolvenți, artiști, oameni cărora le place să găsească valoare cautând în adâncime….și  investind timp, energie, zile de concediu, de lucru etc. , în vieți de copil ).

This slideshow requires JavaScript.

Profesorii noștrii speciali :

natura

This slideshow requires JavaScript.

echipa

This slideshow requires JavaScript.

Dumnezeu care ne-a dat capacitatea să privim, să învățăm și să aplicăm lecțiile profesorilor

SUBIECTE DE STUDIU

see beautydscf5828 love beauty dscf4753teach beauty…..

create | feel | express| future in beautiful living

arta ca și profesie

Școala de vară  este o activitate educativă, diferită de cea la care copiii participă în timpul anului. În cazul satului Hosman copiii se joacă liber în natură, o binecuvântare a locului, iar noi dorim ca ei să crească conștientizând darurile naturii:

  • energie-liniște-bucurie-siguranță-viață din plin

Am observat că, din păcate, acestea se găsesc greu în mediu familial în care cresc majoritatea copiilor pe care i-am cunoscut în acestă vară. De asemenea am observat cu bucurie că gazdele nostre nu precupețesc nici un efort când e vorba de a sprijini aceste familii.

Cu ajutorul celor ce veghează asupra temelor de casă, oameni cu dăruire creștină și pregătire corespunzătoare (pe care i-am cunoscut pe parcursul anului trecut și a acestui an) copiii reușesc să depășească, de cele mai multe ori, problemele emoționale cu care sunt încărcați de mici din mediul de acasă  și care, de multe ori sunt cauza eșecului școlar așa cum au dovedit studiile pe această temă.

Copiii pe care i-am întâlnit la Hosman sunt plini de viață, ca orice copiii, plini de gânduri de distracție pentru vară,  căutători de joacă și veselie și câțiva foarte talentați, cu toate că fiind primul nostru an aici, puțini au înțeles pe deplin ceea ce le-am adus (puține dintre familii) .

Cu ajutorul celor de la Hosman , echipa noastră  a beneficiat de cazare gratuită, și o foarte bună bucatăreasă.

 

Astfel am dezvoltat câteva principii :

 

  • beneficiul lucrului în echipă
  • principiul creării formelor 3D-construim
  • linia

     

  • culoarea
  • posibilități tehnice creative în explorarea expresiei în culoare

Liderii de echipe au fost absolvenți ai Facultății de Artă și Design Cluj, iar asistenții lor voluntari de mare ajutor.

 

 

Am premiat cele mai bune echipe și cei mai creativi copii.

Arta dezvoltă în mod extraordinar speranța, deschizând perspectiva unei posibile profesii, prin exprimarea directă a emoțiilor.

Dorim să ajutăm formarea acestor copii în viitoare cadre didactice, terapeuți sau  de ce nu,  artiști care să dezvolte patrimonul cultural și intelectual al fondului românesc și nu numai. Lipsiți de suport financiar sau informație motivatoare (pentru a continua studiile de specialitate în Sibiu sau orașe din țară) majoritatea nu se gândesc la profesii de cercetare, ci mai degraba la un numar limitat de exemple pe care le-au avut în sat .

Considerăm că educația artistică a copiilor este necesară pentru o formare emoțională rafinată, având ca exemplu timpurile în care copiii de clasă nobilă luau ore particulare de pian, chiar dacă scopul lor nu era să devină artiști, ci pentru că era considerată o activitate de clasă superioară.

Mulțumim echipei de voluntari și participanți financiar care au făcut posibilă școala de vară de anul acesta pentru copiii din Hosman !

Mulțumim Creatorului profesorilor speciali!

%d bloggers like this: