Petre Țuțea, o lecție cu viață

 

.Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine…6. Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Biblia/ NT/Ioan capitolul 14:1,6

 

Am găsit Documentarul acesta care prezintă potențialul unui om foarte dotat un adolescent, mai apoi un tânăr entuziast, surprins de entuziasmul diferitelor direcții politice fără să ințeleagă ce anume incuba această  putere ce îl atrăgea.

Un tânăr intelectual căruia i s-a recunoscut în primă fază puterea talentului său de a vorbi. Această recunoaștere, avea să îi aducă implinire momentană poziție între semenii săi dar curând urma să recunoască cât de temporare sunt toate și cum nu are rost să faci din asta ținta în care te investești dacă nu ști să te lași condus spre a găsi pe EL, pe Hristos, Adevarul..

Adevărul, această cunoștiința scumpă, cu persoana lui Hristos a devenit valoros pentru el atunci când a fost chinuit in închisoare.
Adevărul descoperit în închisoare este Isus!..El care ștergea celelalte discursuri ale politicilor ce l-au prins in entuziasm si apoi l-au chinuit în închisoare, l-a eliberat în adevărata cunoștiință.

https://www.fericiticeiprigoniti.net/petre-tutea/1137-neamul-si-credinta-cele-doua-coordanate-ale-lui-nea-petrache

Petre  Țuțea a lăsat să se înțeleagă,( vezi sfârșitul documentarului) , că atât timp cât un popor închide ochii la nelegiuire, și acceptă egocentrismul ca stil de viață aproapele său este responsabilitatea lui de care va fi ținut responsabil.

Dacă te uiți la documentar cu o inimă deschisă vei înțelege că atât Comunismul cât si Legionarii, nu sunt marii actori negativi în viața acestui diamant al gândirii noastre, ci neglijența violența scuza de a fi parte dintr-un sistem național, cultural sau personal, care îți dă momentan poziție să decizi destinul ceiluilat care pare neajutorat lângă tine.                                                                                                           Acest documentar este explicit în a demonstra că ai/ avem nevoie, sa fim călăuziți/ conținuți în Adevărul care este Isus. Ceea ce crezi tu sau credem noi că te/ne  face mare de fapt te/ne face mic, în perspectiva acestui Adevăr.

Iată ce moment mai potrivit decât acum să faci practic alegerea pentru Isus, dacă vrei ajutor în direcția aceasta sau ai întrebări conactează-ne.

7. Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; si L-ați și văzut. 8. “Doamne”, I-a zis Filip, “arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.”9. Isus i-a zis: “De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: “Arată-ne pe Tatal”?

10. Nu crezi ca Eu sunt în Tatăl, si Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.

11. Credeți-Mă ca Eu sunt in Tatăl, și Tatăl este in Mine; credeți cel puțin pentru lucrările acestea.12. Adevărat, adevărat vă spun ca cine crede în Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba înca va face altele și mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl;

13. și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru că Tatăl să fie proslăvit în Fiul.14. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.

Biblia/ NT/Ioan capitolul 14:7,8,9,10,11,12,13,14

Poți simți, iubi poți fi liber, impofida stării tale materiale, geografice sau etnice, ești făcut liber de iubirea sa pentru tine. Ești liber de a te vedea mic și nesemnificativ, liber să trăiesti investind pentru că ești prea bogat, (moștenitor al unui Domn, Dumnezeu Atotpuernic) ca să mai poți suporta izolarea și săracia egocentrismului, sub orice formă ar fi el.

Alege să trăiești din plin refuzând sărăcia traiului expresiilor fără real conținut, fie ele politice, economice, emoționale…etc aceste expresii care au fost documentate pentru efecte de închiderea ochilor populației, au avut succes promovând brusc oameni care de fapt nu aveau nimic de promovat în ei, și toți cei înălțati au coborât tot atât de repede

Zelul de a ne conduce singuri viața ne orbește..iar energia mulțimilor corupe adevărata căutare personală și intimă a lui Dumnezeu. E o lecție grea viața lui Petre Țuțea, dar o lecție bogată..un exemplu care pe alocuri conținea mesajul de <<așa nu>>..dar sfârșit printr-un mare <<așa da>> căci a devenit un altul..în Credința în Isus.. dragostea de națiune reflecta obiectiv dragostea lui Dumnezeu. A fost un giuvaier..o piatră prețioasă cunoscută de puțini, dar a cărui strălucire s-a văzut chiar și mai mult după viețuirea pe pământ . E important să gândim dinspre istorie înspre veșnicie căci atunci nu ne vom chinui semenii de dragul egocentrismului viețuirii în faima personală. Putem să oprim astfel de tragedii să(ni) se întâmple.

Published by restaurarepentrusuflet

Deuteronomy 31: 6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: